Minikonfirmander

Vi inviterer børn i 4.klasse som bor i henholdsvis Marslev og Birkende sogne til at gå til Kirkespirer, som vi kalder vores minikonfirmandordning. Det går på skift mellem de to sogne, normalt om efteråret i Birkende og om foråret i Marslev. Timerne finder sted efter skoletid på Hans Tausen Centret i Birkende og i Den Gamle Skole i Marslev – begge steder om tirsdagen. Børn i 4.klasse er på toppen, når det gælder nysgerrighed, åbenhed og lyst til at tale om liv, død og alt imellem disse tilstande. Her er et godt spørgsmål fra et par år siden: ”Hvorfor skal vi egentlig dø?”

Vi bruger kirken og dens symboler samt kirkegården med dens tilknytning til vore familier og forfædre og med plads til os selv når vi en dag også dør – det giver stof til eftertanke, og børnene er modne til det. De er også enormt kreative og mangler sjældent gode idéer, når vi tegner, maler, laver kirkevinduer med silkepapir (se foto) eller skriver bibelvers i kalligrafi. Et vigtigt element i Kirkespirer er, at vi (næsten) altid spiller skuespil over de bibelhistorier børnene får læst op. På denne måde, er det lettere at huske, hvem Kain og Abel var, hvad Jesus gjorde i templet da han var 12 år og hvad der skete, da lille Moses fik sin første sejltur. Det er historier som vores tro, kultur og samfund bygger på, og børnene nyder at lege sig til kendskab og indsigt.

Kirkespirer er en slags forsmag på konfirmationsforberedelsen. Der er dog den store forskel, at børnene her ikke slutter forløbet med at blive konfirmeret, og så er hele forløbet selvfølgelig tilrettelagt efter det sproglige og udviklingsmæssige niveau for børn på 4. klassetrin.

Inden for de seneste 20 år er minikonfirmandordningen blevet indført i flere og flere af landets sogne - og det med stor succes. Der kræves ikke særlige forudsætninger hos børnene, for at de kan deltage, andet end at de møder op. Det er lysten, der driver værket. Men vi forventer, at de mindst én gang i forløbet kan deltage aktivt i gennemførelsen af en børnegudstjeneste.

Klik her for at læse mere om:

Arrangementet med Watermark, den 6. februar 2007
KirkeNyt online
Facebook: Legestuen
Hvorfor barnedåb?